wican

Direktlänk till inlägg 21 februari 2012

Pojkar är pojkar !!!!!!!

Av Krister Wicander - 21 februari 2012 09:21

Igår på tv4s kvällsöppet debatterade några om barn ska kallas hen istället för han och hon, är så jävla trött på idioter. Flickor är flickor och pojkar är pojkar och så kommer det alltid att vara. Varför ska inte barnen få veta vad de är för något? Det är väl inte genus tänk när man tar bort deras identitet, sjukt. Har en grabb själv och det kommer jag aldrig hålla hemligt för han. Sen om han vill leka med docker eller om han skulle bli/vara gay eller hetro skiter jag i. Fattar inte vad som får en förälder att tvinga sitt barn att bli ett politiskt objekt, när barnet själv blir gammalt nog att själv bestämma om de ska va han, hon eller hen så får de själv bestämma och då får man som förälder va med och stötta så barnet mår bäst.Min egen slutsats är att de föräldrar som envisas med att kalla sina barn för hen har själv inte fått det stöd av sina föräldrar och tvingar de själv på ett tankesätt på sina barn, helt sjukt.Jag kommer köpa pojk kläder och pojk leksaker, och testa om han vill spela hockey och fotboll( typiska pojk sporter) tills han själv säger vad han själv vill göra. Och när han själv valt, även om han väljer en "tjejsport" kommer jag att finnas där och stötta han till 110 procent med det.Hoppas ni får en underbar dag!Nu är det bara 6 arbetsdagar kvar innan jag blir heltid pappa, fan va härligt

 
 
Ingen bild

Johanna

21 februari 2012 10:26

Såg själv debatten och håller inte riktigt med, poängen var att man skall ge barnet fler möjligheter genom att inte sätta fokus på könet. Jag tolkade det som att pappan i inslaget tycker det är ointressant att berätta för andra vilket kön barnet har men att de själva vet om de biologiskt är flicka eller pojke. När barnen kommer upp i åldern blir det tydligare med alla skillnader som görs, pojkar är stökiga och bråkiga och flickorna snälla och pluttinuttiga. Man ser de inte som individer utan drömmer de och behandlar de utifrån deras kön

Krister Wicander

21 februari 2012 11:17

Vad är det stora problemet med att säga om det är en flicka eller pojke? Och lite av anledningen till hur man dömmer barn på dagis t.ex är ju på hur de uppför sig, har man en lite lugn pojke klassar du ju inte honom som stökig!
Känner bara att debatten kring hen är en extremist femenistiskt påhitt och förstör bara den viktiga debatten kring vettig jämställdhet!

 
Ingen bild

Zandra

23 februari 2012 11:54

Debatten har ju varit igång ett tag och jag blir lika lej varje gång jag. Han och Hon kommer aldrig sluta existera. Jag förstår inte vad jag ger mitt barn för fler möjligheter genom att kalla henne eller honom för Hen. Min systerson, 3 år gammal, försöker lära sig skillnad på Han och Hon just nu istället för att säga Han åt alla som han hittills gjort. Hur förvirrande ska det inte vara att först lära sig Hen, alla är lika, olika eller vad det är - och SEN gå in på vem som är vad? Nej, länge (alltid) leve Hon och Han! En dotter är en HON, en son är en HAN.

 
Ingen bild

Sara J

25 februari 2012 19:18

Nu har jag funderat!!!
Jag är inte negativ till Hen eftersom jag ännu inte vet hur det funkar fullt ut i praktiken.
Men som Johanna sa.
Så måste VI vuxna lägga ansvaret på oss och inte barnen. På jobbet kan jag få psykbryt på de äldre som vallar pojkarna till legolådorna och flickorna till dockvrån. För att dom är just flicka och pojke!
Hade en diskussion med en 4-årig flicka som gjorde en regnbåge i tjejfärger(rosa,röd,orange)
Frågade hur en pojkregnbåge såg ut, och om hon fick måla med dom färgerna?
Svaret var nej, det var pojkfärg. Och färgerna var blå,brun,grön.
Efter mycket prat kom vi tillsammans fram till att det var allas barns färger.

Att förvirra barn med ord som egentligen inte finns kan kännas onödigt då de kämpar med så många sätt att böja ord. Heter det kamelen eller kamelerna? Sånt snurrar i barnens huvud.

Och en annan sak jag blir förbryllad över är, när en pojke går och drar sig i snoppen så är det ingen som bryr sig. Men om en flicka har händerna innanför byxorna så blir det tillsägning direkt!
Kom ifrån hen-diskussionen lite...:)

Kram och hälsa frun och grabben!

 
Ingen bild

Johanna

7 mars 2012 18:44

Skit i hen, inget ord jag lär använda mig av och för mig helt onödigt. Dock måste vi behandla barnen efter individer och inte kön. Krister tror din uppfattning kommer ändras något då sonen börjar på förskolan om ni inte får plats på en alldeles speciell och fantastisk sådan. Jag vill inte att min dotter skall behandlas som hon gör pga sitt kön utan pga hur hon är som individ! Håller du inte med?

Krister Wicander

7 mars 2012 21:45

Såklart ska alla barn behandlas som individer, och inte efter kön. Men om de behandlas som hen så är det att behandla dem efter ett tredje kön, eftersom man kommer lägga vikt vid att det är en hen istället för ett barn. Jag tror att ett stort problem till att barnen blir indelat pojkar och flickor är att det i väldigt stor utsträckning är väldigt underbemanat hos personalen på grund av besparingar. Detta gör att den pedagogiska stund personalen vill ge barnen som individer blir lidande eftersom det inte finns tid.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister Wicander - 22 januari 2015 11:26

Vaknade imorse av att grabben kom in till mig och minstingen, han undrade om han kunde mysa med oss innan vi skulle gå ner och kolla tv. Såklart trängde vi ihop oss och låg alla tre, sambon jobbar, och kolla lite babblarna och sjöng med innan vi lämn...

Av Krister Wicander - 18 januari 2015 13:11

Då var det söndag and life is good :-) Igår var det utbildning inför uppdraget som nämndeman i Tingsrätten i Malmö hela dagen, och på kvällen middag för att fira svärfar. Lagom lördag för en medelålders man i sina bästa år som mig, och söndagen går i...

Av Krister Wicander - 14 januari 2015 21:54


Det är inte ofta jag är bitter, men ikväll känner jag mig lite bitter. Är inne på kvällens sista nattning med grabben, och känner att nu vill jag bara ner och lägga mig isoffan och kolla skittv. Något program som inte handlar om något alls. Men har e...

Av Krister Wicander - 14 januari 2015 15:30

Efter en hyfsat "stökig" natt med mycket gnäll och vaknade, så somnade jag och dottern tillslut tidigt imorse och sov till 10. Sen drog vi med resten av familjen till lekland så grabben fick bränna lite överskottsenergi. Det var väldigt lite folk där...

Av Krister Wicander - 13 januari 2015 11:10


Har aldrig varit bekväm med att vistas ute bland folk klädd i mjukisbyxor, och har svårt för att ta någon på allvar som har mjukisbyxor på sig som vardagskläder. Om man nu inte är påväg till träning eller motionerar. Men nu har jag själv fallit i fäl...

Presentation


Pappaledig fullmäktigeledigmot

Vem är jag?

Privat

Privat är jag en sambo med två barn och två hundar, boende i 70tals villa och 2 bilar. Grabben är 3 år och dottern under året, och hundarna 4 och 6 år. Sambons ålder vet jag inte om den är hemlig men vi är lika gamla ;-)

 

Yrkeslivet

När jag inte är pappaledig jobbar jag som rörläggare, och på företaget jag är anställd på har jag även fått förtroendet att vara fackligförtroendevald. Och detta uppdraget har jag lokalt,regionalt, division och centralt.

Har även fått förtroendet av min organisation att vara Fackligpolitiskt ansvarig i Byggnads Skåne.

 

Politiskt

Sitter som adjungerad i Vellinge Socialdemokraternas Styrelse. Sitter även efter årets val som ordinarie i Kommunfullmäktige iVellinge.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2012 >>>

Besöksstatistik

Omröstning

Nöjda med valresultatet?
 Ja
 Nej

Ovido - Quiz & Flashcards