wican

Alla inlägg den 24 februari 2012

Av Krister Wicander - 24 februari 2012 22:38

Varför ska politiker bestämma hur många procent jag får vara hemma med mitt barn, varför ska man lagstifta om jag ska få vara hemma 50, 25 eller som i mitt fall nästan 60 procent. Är inte det viktigaste att familjen väljer en fördelning som passar sin familj. Alla familjer är ju olika och har olika förutsättningar både vad det gäller ekonomiskt och arbetsmässigt. Det som förvånar mig mest att oftast de som låter mest i debatten kring fördelningen är de mammor som vill att papporna ska vara hemma mer, så klart behöver barnet båda sina föräldrar, men vill de inte vara hemma med sina barn eller??? I vissa fall är det den ekonomiska situationer som bestämmer hur man lägger upp sin fördelning, och då är det väl viktigare att ekonomin går ihop för familjen än att man knappt får det att gå ihop men fördelningen är 50/50. Orolig ekonomi är ofta något som gör att det blir jobbig stämning och irriterat i familjer och det är väl inget som gynnar barnet???? Och nu får man en bonus till de familjer som delar jämt på föräldraledigheten, och detta går ju oftast till familjer som redan har en ordnad ekonomi. Hade det inte varit bättre att lägga de pengarna på de barn som lever i fattigdom i Sverige? Har skrivit ett längta inlägg med mer siffror och fakta men lyckades logga ut mig och allt försvann.......Ägnar även en tanke till de stackars barn som lever utan en eller båda föräldrar. Och de föräldrar som inte får träffa sina barn, jag hade aldrig klarat mig utan min grabb.Trevlig att se att det är en liten skara som är inne och läser här, lovar att bli bättre på att skriva oftare :-)Trevlig helg allihop

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Pappaledig fullmäktigeledigmot

Vem är jag?

Privat

Privat är jag en sambo med två barn och två hundar, boende i 70tals villa och 2 bilar. Grabben är 3 år och dottern under året, och hundarna 4 och 6 år. Sambons ålder vet jag inte om den är hemlig men vi är lika gamla ;-)

 

Yrkeslivet

När jag inte är pappaledig jobbar jag som rörläggare, och på företaget jag är anställd på har jag även fått förtroendet att vara fackligförtroendevald. Och detta uppdraget har jag lokalt,regionalt, division och centralt.

Har även fått förtroendet av min organisation att vara Fackligpolitiskt ansvarig i Byggnads Skåne.

 

Politiskt

Sitter som adjungerad i Vellinge Socialdemokraternas Styrelse. Sitter även efter årets val som ordinarie i Kommunfullmäktige iVellinge.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2012 >>>

Besöksstatistik

Omröstning

Nöjda med valresultatet?
 Ja
 Nej

Ovido - Quiz & Flashcards